tanitim@esenyurt.edu.tr 444 9 123

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Etkinlikleri

Psikolojik Esneklik ve Kendine İlk Yardım

16.03.2022 15:35 İstanbul Esenyurt Üniversitesi Konferans Salonu Etkinlik

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi "Psikolojik Esneklik ve Kendine İlk Yardım" Etkinliğini siz değerli öğrencilerimiz ile paylaşıyor...
Psikolojik esneklik ifade edilmesi çok sıklaşan, kendimizden ve birbirimizden çok öznel şekillerde beklenen bir kavram halinde kullanılıyor. Oysa Psikolojik esneklik önemli bir sağlıklı yetişkinlik özelliği olup birçok bileşeni içermekte. Hepsi birbiriyle bağlantılı ve birbirini güçlendiren bu bileşenleri "Açık-Geniş Perspektiflilik", "Merkezlenmiş-Dengelilik" ve "Adanmış-Kararlı Eylemlilik" olarak sıralayabiliriz.
Psikolojik Esneklikten uzaklaştığınız noktaya neresi olduğunu verdiğiniz tepkiler ışığında ulaşabiliriz. Açık-geniş perspektiflilikte güçlük yaşamanız halinde yaşantılarla ve duygularla aşırı özdeşik, ben-sen ayrımının olmadığı, sağlıklı bir mesafenin olmadığını gözlemleyebilirsiniz.
Sizler için faydalı bu etkinliğe katılımlarınızı bekliyoruz.